Becker Traffic Assist Z 116 (Z116) TMC Bluetooth


Pozovite za cenu

BECKER TRAFFIC ASSIST Z 116 ( Z116 )

O Becker GPS uredjajima

Zbog poplave jeftinih kineskih GPS navigacionih uredjaja pod raznoraznim brandovima, koji su se pojavili u poslednjih godinu dana u Srbiji, teško je prepoznati i odabrati dobar i pouzdan GPS uredjaj. Svi tvrde da je njihov proizvod najbolji, najbrži i najprecizniji. Realno posmatrano na našem tržištu od autentičnih kvalitetnijih uredjaja možete odabrati samo modele kompanija Garmin, Mio i odnedavno Becker.
Nemacka kompanija Becker je kod nas nazalost malo poznata, iako vec godinama pravi dobre i ponekad revolucionarne proizvode. Novine koje uvodi Becker pocinju jos od 1949 kada su razvili "Autophon" - prvi auto radio, preko 1985 i "Becker Mexico CD" - prvima autoradiom sa integrisanim CD plejerom, 1999 kada predstavljaju "Traffic Pro" navigaciju za 17 Evropskih zemalja (bez menjanja karti prilikom prelaska iz drzave u drzavu). Vec 10 godina Becker vazi za sinonim kvalitetnih navigacionih uredjaja sa provereno dobrim resenjima i softverom koji se menja u skladu sa zahtevima i na zadovoljstvo korisnika. Inace tacan naziv kompanije je Harman Becker Automotive Systems  i ona je deo Harman International Industries Inc. (kod nas poznata po Harman Cardon audio opremi)

Na nasem trzistu trenutno je dostupno vise razlicitih modela Becker GPS navigacionih uredjaja. Medjusobno se razlikuju po multimedijalnim mogucnostima, velicinama ekrana, dodatnim funkcijama kao sto su Bluetooth hands-free za telefoniranje, FM transmiter i naravno po dizajnu.
Nova verzija softvera koju koriste ovi uredjaji, više manje je ista na svim prikazanim uredjajima, vrlo je intuitivna i apsolutnom početniku neće biti teško da je koristi.  Mogućnost da pogrešite prilikom prvog korišćenja relativno je mala, uredjaj vas sam vodi ekran po ekran po ekran kroz izbor adrese pa do početka same navigacije i vožnje. Za zahtevnije korisnike tu je i istovremeni prikaz četri tipa ruta na karti (brza, kratka, optimalna i laka), zatim tri tipa profila brzine automobila (spor, normalan i brz) kao i izbor motora, kamiona, bicikla ili pešaka kao tipa korišćenog vozila. Tokom same navigacije, uvek su prikazana sledeća dva manevra, zum tasteri i rastojanja, i vreme do cilja, kao i ograničenja brzine. Do većine ostalih podesavanja koja se odnose na rutu, kartu ili navodjenje dolazi se relativno brzo direktno sa ekrana prikaza pozicije tokom vožnje, što  je lepa promena u odnosu na šetanje kroz niz menija na drugim navigacionim uredjajima / brendovima. Svi uredjaji sa novom verzijom softvera dolaze sa kompletnom detaljnom kartografijom istočne i zapadne Evrope - same mape su vrlo detaljne i precizne kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Na svim modelima na prednjoj strani u donjem levom uglu nalazi se tradicionalno prisutan taster sa Becker logo-m koji sluzi osim za postavljanje uredjaja u stand by rezim i za povratak na prethodnu stranicu u menijima i samom navigacionom programu.

BECKER TRAFFIC ASSIST Z 116 ( Z116)

Uređaj sa wide-screen ekranom dijagonale 4,3 inča, TMC prijemnikom informacija o saobraćaju i multimedijalnim mogućnostima, procesorom na 400 MhZ i SIRF STAR III GPS prijemnikom sa Sirf InstntFix II mogucnostima koje vam donose brže vezivanje za GPS satelite u svakodnevnoj upotrebi – ukoliko GPS koristite svakodnevno (ili bar jednom u 3 dana) vreme prvog dnevnog vezivanja biće od 5-15 sekund i- provereno dobro i pouzdano resenje bez kompromisa koje ce osim brzine obezbediti i veliku osetljivost i preciznost samog uredjaja. TMC prijemnik informacija o saobracaju omogucice vam azurno i adekvatno rutiranje na putevima u Zapadnoj evropi koji su pokriveni TMC informacijama – ukoliko je npr. put kojim ste hteli da prodjete blokiran ili postoje radovi – ovu informaciju mozete dobiti automatski na ekranu i prilagoditi rutu tome ili pustiti uredjaj da sam promeni rutu (automatko ili manuelno podesavanje moguce je definisati u podesavanjima programa). 3D reljef i zgrade doprinose realisticnosti tokom navigacije. Uredjaj sadrzi vise predodredjenih nacina rutiranja od najkrace, najlakse najbrze i ekonomicne rute pa do mogucnosti koriscenja Navteq traffic patterns - optimalnog racunanja ruta uzimajuci u obzir akumulirane podatke vezano za guzve tako da je moguce napraviti razlitite rute u zavisnosti od doba dana kada je na odredjenim mestima poznato da postoje zastoji i guzve. Postoji i opcija blokiranja odredjenih puteva. Uredjaj ima ugradjen i Bluetooth koji moze biti koriscen za hands free telefoniranje. Putni racunar je takodje lepa opcija. Tokom navigacije uredjaj aktivno prikazuje unapred i nastupajuce saobracajne znakove. Napajanje uredjaja je preko „power cradle“-a odnosno drzaca uredjaja koji je povezan sa adapterom za upaljac – dovoljno je da uredjaj stavite na nosac i da ga ukljucite – bez potrebe povezivanja ostalih kablova. Napajanje je takodje moguce i direktno preko mini USB porta na samom uredjaju – ukoliko zelite da uredjaj punite npr. preko USB kabla sa racunara. Fizicki posmatrano uredjaj je tanak svega 18 mm i veoma lepog dizajna, izuzetne zavrsne obrade.

Procesor - 400 MHz, 2 GB interne memorije


U kompletu se dobija:


Becker Traffic Assist Z 116 uredjaj
Auto adapter za napajanje sa TMC prijemnikom
Drzac i "power cradle" nosac uredjaja
Originalno uputstvo
USB kabl za napajanje preko PC-a

 

Tekstovi i / ili slike su vlasnistvo GPS centra, kopiranje u celosti ili u delovima je zabranjeno bez prethodne dozvole autora


  • Sifra: 0299
  • Proizvodjac: Becker


Vasa IP Adresa je: 34.236.245.255
Copyright © 2020 GPS Centar. Powered by LUMI Group d.o.o.